Uwaga! Robaki w batonikach znanej firmy!

Batoniki i czekoladki, to produkty, którymi osładzamy sobie życie. Te uznawane za zdrowe, przygotowywane są z orzechów i bakalii.

Takie produkty są znacznie droższe niż zwykłe batony czekoladowe czy wafelki, bo mogą być nawet 2-3 razy droższe. Tym samym, w zamian spodziewamy się wysokiej jakości.

 

zdjęcie ilustracyjne – pixabay

 

Tymczasem w batonach znanej firmy pojawić się miały robaki. O sprawie informuje serwis Pudelek, a chodzić ma o słodkości od Anny Lewandowskiej, czyli batony Foods by Ann.

 

Uważajcie na batoniki od Foods By Ann! Muchy. Pajęczyny – coś okropnego. Opakowanie było nienaruszone. Cały batonik pokryty robakami. Opakowanie od wewnętrznej strony również! Tak, to mole spożywcze. Z waszych wiadomości wynika, że to nie pierwsza taka sytuacja*

– miały pisać autorki bloga wegetariańskiego.

 

Co na to producent? Przedstawiciele firmy Anny Lewandowskiej do sprawy podeszli poważnie. Zapewnili, że takie sytuacje zdarzają się bardzo rzadko:

 

Dziś rano nasza Quality Manager wysłała do klientki mail ze szczegółowymi wyjaśnieniami i prośbą o więcej informacji dotyczących miejsca zakupu produktów, ponieważ najbardziej prawdopodobną przyczyną sytuacji jest wtargnięcie owadów (a konkretnie ich mikroskopijnych larw) w punkcie sprzedaży lub części magazynowej*

– czytamy na stronie Pudelka.

 

W całej tej sprawie uwagę zwraca anonimowość rzeczonych blogerek. Na stronie Pudelka nie podano nazwy ich bloga. Pojawia się tylko określenie “Autorki pewnego bloga poświęconego wegetariańskim posiłkom”. Również screeny batoników z robakami są podpisane bez podawania nazwy konta na instagramie jako “Zdjęcia niezadowolonej klientki (fot. Instagram)”.

 

Trudno zatem mieć pewność, czy faktycznie jakaś realna osoba trafiła na takie batoniki. Tak czy owak, zanim zjecie batonik, upewnijcie się, czy nie jest zepsuty lub pokryty robakami…

 

Poniżej zamieszczamy screeny z artykułu.

 

screen/pudelek.pl

 

screen/pudelek.pl

 

screen/pudelek.pl

 

* źródło/cytaty: pudelek.pl

Jeden komentarz

Możliwość komentowania została wyłączona.